Σερβίτσιο Φαγητού 72 τεμ.

 550,00

Σετ Φαγητού Βοημίας 72 τεμ., από πορσελάνη, του εργοστασίου MORITZ

Σετ Φαγητού Βοημίας 72 τεμ., από πορσελάνη, του εργοστασίου MORITZ. Ένα κλασσικό αλλά και διαχρονικό σερβίτσιο φαγητού με δύο ρίγες χρυσού, εξωτερικά και εσωτερικά. Το σετ περιλαμβάνει:

Ένα σερβίτσιο Φαγητού 72 τεμ. : 24 πιάτα ρηχά – 12 πιάτα βαθιά – 12 πιάτα φρούτου – 12 πιάτα γλυκού – 1 σουπιέρα – 3 πιατέλες οβάλ – 4 ραβιέρες – 2 σαλατιέρες – 1 πιατέλα στρογγυλή – 1 σαλτσιέρα.

Λίγα λόγια για το εργοστάσιο πορσελάνης MORITZ…

Το εργοστάσιο στο Stará Role κοντά στο Karlovy Vary ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1810, όταν ο σημερινός ιδιοκτήτης του εργοστασίου πορσελάνης Dalovice, Benedict Haßlacher, αγόρασε γη στην αριστερή όχθη του ποταμού Rolava για να χτίσει έναν μύλο μάζας, δύο κτίρια και έναν στρογγυλό φούρνο και να δημιουργήσει εκεί μια κεραμική κατασκευή. Το 1909 το εργοστάσιο αναλήφθηκε από τη γερμανική επιχείρηση πορσελάνης C. M. Hutschenreuter. Η Γερμανική ανησυχία χρησιμοποίησε με ευφυή τρόπο την ευαισθητοποίηση της αγοράς για το εμπορικό σήμα που φέρει τα αρχικά “MZ” και συνέχισε τη συνέχιση τα επόμενα χρόνια. Η μάρκα που φέρει την ένδειξη “αετός” και τα αρχικά MZ έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα.