Σετ πρωινού

 650,00  370,00

Σετ πρωινού 33 τεμ. από ανάγλυφη πορσελάνη του Γερμανικού εργοστασίου SCHUMANN

Σετ πρωινού 33 τεμ. Γερμανικής ανάγλυφης πορσελάνης του εργοστασίου Carl Schumann G.m.b.H.&Co.K.G. Το εργοστάσιο πορσελάνης Schumann ιδρύθηκε το 1876 και έπαψε να λειτουργεί το 1994. Το σπάνιο αυτό και συλλεκτικό σετ αποτελείται από ένα σερβίτσιο τσαγιού, το οποίο περιέχει μία τσαγιέρα, μία γαλατιέρα, μία ζαχαριέρα και έξι φλυτζάνια του τσαγιού μαζί με τα πιάτα τους. Ακόμη υπάρχουν ένα σετ πάστας, το οποίο αποτελείται από την πιατέλα και έξι πιατάκια της πάστας. Ένα σετ παγωτού ή φρουτοσαλάτας με μία μεγάλη μπολιέρα και έξι μπολάκια. Στο σετ επίσης υπάρχουν μία βάση για ρεσό, στην οποία κάθετε επάνω η τσαγιέρα, για να κρατιέται το τσάι μας ζεστό, μία κανάτα για νερό ή χυμούς, μία βουτυριέρα και ένα πανέμορφο ανθοδοχείο. Όλα αυτά είναι διακοσμημένα από θέματα της μυθολογίας μαζί με χρυσά επάνω σε ανάγλυφη πορσελάνη.

Τα θέματα είναι φιλοτεχνημένα από τους διάσημους Γάλλους ζωγράφους FRANCOIS BOUCHER και JEAN-HONORE FRAGONARD. Ο Φρανσουά Μπουσέ ήταν Γάλλος ζωγράφος, αντιπροσωπευτικός του ροκοκό, γνωστός για τους ειδυλλιακούς και ηδονικούς πίνακές του σε κλασικά θέματα και για τις διακοσμητικές αλληγορίες του που παρίσταναν τις τέχνες ή τα αγροτικά επαγγέλματα. Ο Φραγκονάρ δε αποτελεί λαμπρό παράδειγμα της ζωγραφικής του ροκοκό και θεωρείται ζωγράφος της επιπολαιότητας, μολονότι έχει εμπνευστεί σε πολλά έργα του από την ολλανδική ζωγραφική του 17ου αιώνα, καθώς και από θρησκευτικά θέματα. Με μια εκπληκτική ικανότητα, ο Φραγκονάρ ήξερε να αποδίδει πιστά τις εκφράσεις των ανθρώπων, με περιχαρείς γκριμάτσες και μορφασμούς και με υφάσματα γεμάτα ζωντάνια.

Τα έργα αυτά είναι αναρτημένα στο μουσείο του Λούβρου (Musée du Louvre) της Γαλλίας και στην εθνική πινακοθήκη του Λονδίνου (National Gallery-London). Μοναδικό και απαράμιλλο σετ κατάλληλο να διακοσμήσει οποιοδήποτε χώρο, αλλά και για να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.